Current drop down list








Wednesday, 6 December 2017

Masalah Sejagat: Beli Kasut


Tetiba  ada meeting, so nak pakai lah kasut baru time keluar meeting tengah hari nanti atau pun kalau korang student sains tu biasa time nak masuk lab wajib pakai kasut kan (buat spare dalam kereta, pakai bila perlu jer)


Tapi masa nak pakai tu tiba-tiba rasa ketat pulak. Hari tu ukur kat kedai tu elok jer..


Hmmm.. Tak kan dah gemuk kott??  !@%^&^%$


Cuba ingat balik korang beli kasut tu time waktu bila...



Waktu kedai baru bukak terus korang beli kan, sebab bangun tidur je aim korang nak beli kasut kan... so itu benda pertama yang korang beli.. sebab dah tak sabar-sabar sangat...


Sepatutnya korang jalan-jalan dulu, amik masa sikit... beli dulu barang-barang lain.. last sekali baru korang beli kasut..


Masa tu kaki dan penat  sebab korang dah jalan sana... jalan sini, so tu la waktu terbaik nak beli kasut... 


Mula-mula test kasut tu kat kaki korang, kalau rasa tak selesa atau ketat tak payah beli, reject terus oke..


Sebab nanti korang mesti takkan pakai punya.. kalau pakai pun setakat sekali dua tu ada lah.. pastu korang simpan buat pekasam.. tau2 dah mereput...


So, mana kasut yang korang test tu rasa paling selesa kat kaki korang masa tu, itulah kasut yang korang patut beli.. 










No comments:

Post a Comment

Pandangan dan cadangan yang bermanfaat sangat dihargai :-)

Lazada Online

Jom Shopping On9 Di LAZADA